maandag 29 augustus 2011

dag 10 "fish"

Vandaag kwam Erin uit USA en Gabriel uit Frankrijk aan. Nu zijn alle uitwisselingsstudenten aangekomen. We zijn dus met 4. Erin ziet er een toffe uit we gaan zeker veel met elkaar optrekken. Ik kocht mijn schooluniform (wat eerder op een joggingpak lijkt voor Duitse/Belgische voetbalsupporters!) Maar het zit goed dus geen probleem.
Omdat ik zo graag vis eet aten we een mix van allemaal verschillends soorten vis/specialiteiten uit Peru. Het was zo lekker buiten de Callamaris.
Salaaaaaaaaaaaaat.

zondag 28 augustus 2011

Dag 9 "feliz 82 aniversario tacna"

Deze morge vroeg opstaan want we gaan naar de parade zien met een reuze vlag van Peru. De straten waren versierd met vlaggetjes, iedereen was netjes gekleed, op de straten maakte mensen kunstwerken van gedroogd hout en bloemen. Prachtig gewoon weg. Rond 9u begon de parade het leger ging voorop met hun fanfare er achter dan kwam de vlag en alle mensen gooide bloemetjes op de vlag (soort traditie hier) iedereen begon "viva Tacna" en "viva Peru" te roepen was echt geweldig. De vrouw van de president hielt ook de vlag vast de president zelf liep beetje verder omringt door massa's bodygards. en dan een gigantische stroom mensen er achter aan ik was echt overdonderd. Later reden we terug naar huis om van auto te wisselen want Eric ging met ons mee want we gingen nog een monument bezoeken. Eerst reden we de bergen in en hadden we een prachtig overzicht over de stad, je kon heel goed zien dat Tacna omringd is door niets dan woestijn. Op weg naar het monument reden we langs landgoed dat van niemand was, dit was dus ingenomen door arme mensen of vluchtelingen van Bolivia en Chilli. Best shokkerend als je er langs rijd. Uiteindelijk aangekomen bij het monument, ik werd en gewoon stil van zo mooi en zo sprekend. Je voelt je zo betrokken bij de oorlog. Dit was 1 van de mooiste monumenten dat ik al gezien heb denk ik. Toen zag Lion King de antenne staan van de tv zender waar hij voor werkt dus gingen we met zen alle behalve Ceci op weg (door de woestijn) naar de antenne. Jammer om te zien was dat er overal in de woestijn afval ligt. Aangekomen bij de antenne mochten we van Lion King op de pilaar klimmen en ja ik had een prachtig uitzicht over de woestijn langs de ene kant en over de stad langs de andere kant. Aan de andere kant van de weg stond een gigantisch kruis als herdenking aan alle slachtoffers met kleine graven errond. het werd al laat en iedereen had honger, met zen alle de stad in. De rotary organiseerde een tombola en een eetkraam en ja als uitwisselingstudent moeten wij daar ook zijn. Lekker gegeten en dan naar huis want het was bere koud. Thuis gekomen kwam Gaby af en ging ik samen met Gaby en eric naar de Feria, zoveel volk ni te doen. Maar zoveel leuke kraampjes wat moest ik me inhouden. wauwie! De papa van Gaby zette me thuis af en eric en Gaby aten nog mee piza keken film en waren weer weg. Ik had nog een hilarish gesprek met Mvr. Julie Pollet. Nu is het tijd om slaapjes te doen.
















Ciao.

zaterdag 27 augustus 2011

Dag 8 "keverkes"

Dit land is het land van mijn dromen over waar je gaat staat op bent zie je een keverke.
Liefste mamie krijg ik er 1?

vrijdag 26 augustus 2011

Dag 7 "Te amo Tacna"









Lion King belde Ceci om te zeggen dat er een parade was in de stad. Dus gingen we kijken, het was eerder een optocht van studenten die macheerden als soldaten, arme stakkers dacht ik bij mezelf. Na de studenten kwamen er schoolbands was wel fasinerend hoe jong sommige kinderen waren en toch zo goed speelden en macheerden! We bezochten ook nog een museum van een bekende Peruaanse geschiedenis schrijver: Jorge Basadre G.. Alle huizen zijn hier zo kleurijk en open alsof het hier altijd zomer is. We reden naar huis om te lunchen, ik hielp Ceci in de keuken. We bereidde: "causa" mmmmmmm, deel 1: geplette aardappelen in een pot en hierbij doe je het spa van 3 citroenen  (kleine), vocht van ene blik tonijn, beetje mayo en beetje azijn. deel 2: doe de tonijn in een kom hierbij doe je 1 kleine citroen, beetje mayo en peterselie. dan neem je een bord doet er een laag "puree" op een laag tonijn en weer puree. Je kan er ook nog tomaten en eieren rond leggen en klaar. De avond was het beste van allemaal. Ik en Ceci reden naar het kantoor van Lion King en vanop het balkon keken we naar de meest kleurijke, feestende en mooiste stoet dat ik ooit heb gezien. De kostums aleen al die waren gewoon magisch. Ik ga er alles aan doe om er 1 in handen te krijgen. I LOVE CARNAVAL!!! Tacna viert deze week hun x aantal jaar onafhankelijkheid. (na de oorlog met Chilli.)
Het is al laat dus ga ik maar slaapie doen.
Adios.

donderdag 25 augustus 2011

dag 6 "feria"




The sun is shining in my face, Robyne time to get up! Altijd luiteren naar de zon. Ceci vroeg of ik mee wou naar het ziekenhuis want er moesten nog documenten voor Flavia in orde worden gemaakt. Het ziekenhuis was helemaal blauw en de verpleegsters waren allemaal in het turquoise anders dan bij ons. Ik weet 1 ding zeker, ik wil hier nooit ziek worden! Later kwam Lion King ons oppikken voor de lunch. we aten "humita" (mengeling van gemalen mais met rozijnen en ruimen, dit zit in de bladeren van een maiskolf en je eet dit dan warm op uit het vuistje. We bezochten het kerkhof en reden dan verder naar de "feria". De feria is een soort park met een groot podia en een arena waar stieregevechten plaats vinden ook vind je hier winkeltjes met producten van over heel Peru en typish eten. Hier dronk ik mijn eerste Inca Cola echt lekker. Ik at "papa a la huancaina" (soort gestoofd rundsvlees met paprika, tomaten en ui onder. best lekker. Toen we thuis kwamen waren Sergio en Martin ook net thuis. Die avond gingen we nog naar een oude theaterzaal die enkel open is voor special gebeurtenissen, we keken er naar een operaconcert. We namen de auto en bezchten nog een kunstschool waar ik waarschijnlijk 2u na school naartoe kan. Ik heb er al zin in.
Adios Amigos.

woensdag 24 augustus 2011

dag 5

hallo aardbewoners. Vandaag bezocht ik een traditionele markt waar groenten, vlees, vis, ... . alles ze maar gewoon in een toog ligt, niet echt smakelijk. Maar magisch om te zien hoeveel verschillende soorten groenten en fruit hier zijn. Een typish gerecht voor Tacna is: rauwe vis met limoensap, zout, look en peterselie goed mengen en dit eten ze dan met gegrilde mais en aarappelen. Echt super lekker. chicha: een sapje dat ze hier maken. Je doet zwarte mais, ananas, kaneelstok en appel in een pot en water erbij laat dit een uur koken, giet het vocht in een kan. Hier voeg je nog limoensap bij en suiker. Tip: een ijsblokje. En drinken maar ;)
SALUD! = gezondheid.


Mooie zonsondergang boven de bergen.

dinsdag 23 augustus 2011

dag 4 (verf)

Ceci kwam me roepen want onze taxi stond te wachten. Dus geen praatje gehad met de mamie en de papie. We reden naarhet werk van Lion King (werkt als maneger voor een tv zender: Américian) Hij liet me alles zien van het dak tot de opnamestudio van het nieuws, was wel leuk om te zien. Maar alles was zo klein maar het was leuk. Daarna reden we de stad in en gingen we op zoek naar verf zodat ik kon schilderen. Na 3 winkels eindelijk acril verf en het leuke eraan was spotgoedkoop. We bezochten een museum dat vroeger het huis was van de man die Peru onafhangelijk maakte. interessant, bezochten ook een kleine kunstgalerie met typische huizen van vroeger in Tacna. Aten "luch" (voorgerecht: slaatje, soep, hoofdgerecht: vis met rijst en frietjes, dessert: cake) voor maar 9 sole= 2,57euro. Dan moest ik de auto zoeken was zo moeilijk maar ik had hem gevonden met beetje hulp van Lion King. Dan terug thuis kon ik schilderen deed zoveel deugd. Ceci heeft net gevraagd of ik met Sergio naar een muziekoptreden wil gaan zien, ik ben benieuwd.

Adios.

maandag 22 augustus 2011

dag 3 (dag dat ik een bijna lama zag)

De zon prikkelde in mijn ogen en zei me dat het een mooie dag ging worden, wat ook bleek. Zoals elke normale mens had ik ontbijt met ceci en Lion King (mama en papa Peru). Ik ontmoete de poetsvrouw. Even later was er telefoon mama van Eric (uitwisselingsstudent van Canada) ze vroegen of ik mee ging naar "the mountains" tuurlijk zie ik ja. Wat ik toen ook ondervond is dat het waar is wat ze zeggen dat mensen van Zuid-Amerika altijd te laat zijn. Maar terug naar mijn verhaaltje, uiteindelijkvertrokken we rond 12u en reden de stad uit richting Bolivie. Je zag duidelijk de evolutie tussen rijk en arm. we kwamen aan op een plak zeer verlaten ik voelde me omsingeld door bergen in het bruin ( woestijn). In het gebouw lagen rotsen met tekeningen die jaren oud waren van de prehistorie echt magisch. We staken de straat over en deden een flinke wandeling interessant want er was een lange hangbrug over een uitgedroogde rivier het droge advontuur begon. we deden ene flinke wandeling door deze droge bergen. We hadden 1 probleem we vonden geen brug om terug te gaan dus door de rivier (er stond geen water in effe ter info) toen zagen we pas echt hoe droog het was gigantisch grote barsten in de rivier en zelfs cactussen waren vergaan van de droogte. Terug aan de auto reden we verder de bergen in, ik en Eric waren even in chock want we zagen werkmannen deze bergen beklimmen met gigantische houten palen voor electriciteit. Echt respect hoor. Ik dacht dat ik een lama zag reden we verder waren het ezels. lap zeg maar ze hadden iets lama achtig. Deze ezals werden gebruikt om wter naar de toppen van de bergen te brengen, echte muilezels! toen besefte we dat we bijna geen naft meer hadden dus wij snel terug uiteindelijk niets gebeurt we tankten en zijn maar 2 keer stil gevallen. Op de weg trg naar huis aten we nog "pasta el choco" (maisbrood met rozijnen in). Avondeten en klaar. + ziek zijn nummer 1 check!







gegroet de peruviaanseappel.

zondag 21 augustus 2011

dag 2



Ik maar denken dat het hier warm zou zijn, het is toch kouder dan verwacht maar het is heel grappig om te zien iedereen draagt super dikke winterjassen het lijkt wel rusland en ik zit er dan bij in een dun truitje. :p ik had gistere nog een rotary meeting tot 12u snachts echt veel te land! twas best eng en officieel en ik kreeg een roze poedel knuffel als kado. ging er echt over ik voelde me net 6 jaar oud. Maar mijn familie is echt super lief en ik voel me hier al thuis. Maar niemand kan mijn mamie en papie vervangen. Mijn papa zijn naam is Lion King (verslaafd aan disney) en mijn broetjes zijn de aap en de vogel.

tot ...

vrijdag 19 augustus 2011

dag eerder nacht 1

een goed begin maar er moet toch añltijd iets gebeuren. dat heb ik dan altijd. Ik zit nu in vliegveld in Lima ter wachten op mijn vlucht naar Tacna waar ik nog 16uur op moet wachten maar alles zal wel goed komen. ;) stoute duiveltjes in de lucht niet meer boos zijn en droog jullie traenen iedereen zal er blij van worden en dan kan ik naar Tacna vertrekken.


gegroet de Peruviaanse appel